Physical Disability Is No Barrier To Success.

My inspiration comes from people who lives a very simple every day life ; Ordinary people with extra-ordinary stories to share. Some are so strong that nothing can ever cut their path short – not even physical ability. This time, I am going to share a story about a man who is not only strong-willed but also determined to be successful despite of his physical condition. After reading through his story, I realize that each one of use are blessed with an ability, beyond the naked eye. Sometimes its in your mind and sometimes its in your spirit.

The person I am referring to here is KHAIRUL NIZAM, the founder of JAMU MALL. Khairul Nizam is one of the many successful entrepreneurs in our country – and what makes him special is the limitation on his physical functioning. At the age of 30, he managed to build an empire that allows him to live a life that is sufficient to support not only himself but his family too.

WhatsApp Image 2019-04-29 at 4.09.36 PM

To know more about Khairul Nizam, you may read his struggles in his own words :

Diusia 30 .. dgn keadaan cacat .. aku betsyukur dgn kehidupan .. aku berjaya membina satu syarikat jamumall sdn bhd , dan membina platform jualan jamumall.com .., aku happy mampu beli ape ku nak , mampu makan yg mewah , mampu travel ke dubai , korea , japan, australia dan byk negara aku dan sampai.. yg paling best aku dpt sediakan rumah meeah utk keluarga , tanggung family dan bersedekah setiap hari …

59299192_2376700602361945_7376471348647821312_n

58571106_10156026481266669_6985736716074090496_n

Bukan nak riak … tapi aku tau ramai sebenarnye org diluar sane nak jadi mcm aku , nak byk duit mcm aku , nk bahagiakan family mereka mcm aku .. tapiii adakah mereka sekuat aku??

58949947_2376700569028615_770075807832866816_n

kehidupan aku dulu tak mcm ni. Bayangkan anda di dalam jasad aku.. makan perlu disuap , mandi perlu diuruskan , duduk perlu diangkat , dan tidor perlu dijaga , bukan mudah untuk aku meneruskan kehidupan seharian .

59389852_2376700632361942_261456933007917056_n

Aku menanggung kehidupan ini bukan sehari , bukan tiga hari , bukan seminggu , bukan sebulan tetapi bertahun tahun !!! Ade ketika saya rasa sangat terkesan bile ade ketika bile sy haus , lapar , penat , takde org disisi .. tapi takkan aku nak mengharapkan mati??? Allah beri aku nyawa , nafas , sedikit kekuatan jari dan akal mesti ade sesuatu manfaat yg nak aku buat ..

59305950_2376700659028606_326786349107511296_n

Aku cube merenung dan mengimbas kehidupan ramai org diluar .. kalaulah aku di beri tubuh fizikal sempurna , boleh berjalan , berlari , melompat pasti akan aku gunakan sehabis baik untuk beri manfaat pada org lain …
59484761_2412058709081238_1725880097627439104_n
Aku melihat ramai yg malas untuk ubah hidup sendiri  , ramai yg suke bg bermacam alasan bile bekerja, ramai yg cepat giveup bile ade cabaran !!
Ramai cube memilih untuk kerja senang , taknak susah , lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dengan kuat , sanggup berhenti kerja dan mengangur bertahun2 atas dasar ego boleh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan org sekeliling susah, Paling terkesan nak bg duit mak dan ayah, family pun tak mampu … Aku sedih !!! Terdetik keinginan aku untuk bantu mereka …
58639118_2412058809081228_7942008994095169536_n
Jadi aku bangkit!!! Aku cuba buktikan pada masyarakat the best kehidupan adalah atas dasar bersyukur .. bersyukur dengan nikmat yg allah beri dan jangan sia2 kan , aku bangkit untuk beri manfaat pada org lain . Aku nak satu dunia nampak hanya 3 jari dan satu akal aku dpt melihat kegembiraan , senyuman ramai org2 disekeliling aku ..
Kini aku sedar .. untuk berjaya dlm kehidupan , pekerjaan , mahupun bisnes bukan mudah . Tetapi atas keinginan yg kuat , kasih syg yg hebat , keberanian yg tinggi , suka berlajar dan improve diri , dan juga seorang yg berkomitmen tinggi membawa aku ketahap sekarang .. Dan semua value yg ade dlm diri aku akan aku bawakan kedalam semua team aku dan masyarakat untuk mereka bangkit , bersemangat , dan berjaya !!
59295293_10156026480236669_5391724419515154432_n
Akhir kata … kalau aku ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan org sekeliling .. anda ade berapa jari untuk ubah kehidupan?? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi.. kite je mampu ubah diri kita!!

Inspiring wasn’t it? I am truly inspired and decided to follow him. Check out his pages below :

✵ Primero Tatuaje ✵

They say there is a story behind every tattoo. Mine is simple. In fact – the most common one, in my personal opinion. Ribbon. Colorless. Seems childish, I know but the heart wants what it wants. Got my first tattoo 4 years ago, it was a long overdue plan and I didn’t want to push any longer so I decided to go with a ribbon. It was a random thought that jump into my mind – and I was like “Well, that’s it”. Once I got inked – people was quite curious, and started questioning, like “Why ribbon?”, “why colorless?”.

There were even weird questions – some even wondered if it was an inspiration from my favorite disney princess, Cinderella. At that point, it was super annoying and i often sigh about it, genuinely couldn’t find the essence to talk about my tattoo. It was less than 5 cm in size but was such a big concern for many. Eventually, I gave up and prepared a whole story in my head – LITERALLY. I knew exactly what to say – but honest, and it took quite a number of revisits to find why RIBBON was good enough to be my first tattoo.

My answer, like I’ve mentioned earlier, is as simple as my tattoo – my tattoo symbolizes the action of “giving love”. How does a ribbon can be a symbol of such action you may ask, but again tattoo stories with individual, it is a personal choice – something we want others to respect ; just like our personal space. This is the “thing” that was there in my head in the moment, and kept lingering around – it was almost difficult to take it out thus I took it a sign. I am someone who believes in love and kindness – people are capable of these and we should always spread positive vibes, than the negative ones.

And a colorless ribbon symbolizes the action has no boundaries – it is an oath to love each other without looking at one’s external but to love them with no borders – to spread kindness and love no matter where you are. It is also a symbol that love is not within human being only – it can be extended to our Mother Nature and everything we are blessed with in this universe and beyond. It is a reminder of what the fundamental of love really is to show kindness, genuine care and all the little things I do to make someone happy. It acts as the anchor to my values – holding me grounded to what I am passionate about and to always be as compassionate as I am – in spite of the circumstances.

A Letter to the Broken Shadow. 


You’re not their home. 

You’re just a stop, along the journey. 

You don’t deserve this. 

You’re a whole destination. 

Put that in your mind. 

I know it’s going to be painful, 

but what is the goodness does it bring you? 

What good is there in staying in a place,

if its going to break you into thousand pieces? 

What’s your love to them?

Nothing. 

You can no longer trust them.

So, leave. 

Pack your bags. Leave your heart.

Leave your heart behind.

And run away. From everything. 

From the one you love. 

from the one who breaks you.

the one who’s hurting you, deeply. 

People change, love. 

They’ve changed, too. 

So leave. Go on your own adventure.

Bid goodbye to this fake world. 

And embrace the cosmos. 

That is where you belong.